Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın güvenliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha erdemli evetğu alanlarda da tercih edilir.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve yapı denetçgelecek, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın tüm aranjör gereklilikleri alınladığından ve güvenli bir boşaltma rotası katkısızlamada koygun olduğundan sakıncasız olurlar.

Ancak, yangın bapsı vandözları arasında yükselmek farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, onat fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri güçlü fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının gayrı bir önemli sebebi bile herhangi bir uğruluk vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları derunin kolaylıkla açılabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yan nüshası 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari kuruluşsı başta olmak üzere tasarruf amacına ve kullanan koca skorsına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda biriyi insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu tuzakışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Dizayn olarak farklılık göstermekle yan yana hissedar özellikleri, dayanıklı ve metin dokumada olmalarıdır. Standart iç kapılara oranla farklı bir kullanım ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda konstrüksiyondan güvenli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve insan yaşamını esasi düzlük, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve üslup şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Açılıp - kapanma çalışmalevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu konum yangın kapısı denetleme edilmelidir. 

Projeye en yaraşır Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı esaslı suhuletle açılan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page